Η Ζωή και η Καλλιέργεια των Ελαιοδένδρων μας

 

Οι Ρίζες και το Όνομα του δικού μας πράσινου χρυσού

Το γεωπονικό geoponiko® εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παράγεται στον κάμπο της Παιανίας στην Αττική. Οικογένειά του, είναι η οικογένεια Νικολογιάννη που «ριζώνει» στον τόπο αυτό και καλλιεργεί ελαιόδενδρα, για παραγωγή μόνο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τις τελευταίες τέσσερεις εκατονταετίες.

04112011548

Ελαιόκαρπος

Οι ποικιλίες μας είναι Μανάκι, Αθηνολιά (Τσουνάτη), Κλώνος Μεγάρων (Κλωνάρι) και τις έχουμε εγκαταστήσει διάσπαρτες σε κάθε ένα από τα ιδιόκτητα αγροκτήματά μας, σε ποσοστό 1/3 εκάστη. Κάθε ένα ελαιόδενδρο μας προσφέρει το δικό του μοναδικό ελαιόλαδο με ευχάριστο άρωμα, πλούσια φρουτώδη και ελαφρά πικάντικη γεύση.

04112011520

Ελαιόκαρπος

Το όνομα του προϊόντος, μας χαρακτηρίζει! Η τελευταία γενιά της οικογένειας Νικολογιάννη στελεχώνεται από τέσσερις Γεωπόνους M.Sc. οι οποίοι συνδυάζουν την επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση με την πολύτιμη εμπειρία που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά. Κάθε σταγόνα του πράσινου χρυσού μας, κλείνει μέσα της μόνο Ελλάδα!

04112011541

Ελαιόκαρπος

Τα νεαρά λιόφυτα, φυτεύονται σε «Αττικό» χώμα, υπό τις ξηροθερμικές συνθήκες της αττικής γης. Ακολουθούνται πιστά οι τακτικές εγκατάστασης ελαιώνα βάσει όσων ορίζει η σύγχρονη γεωπονία. Το έδαφος καλλιεργείται με άροτρο, σύμφωνα με τις ορθολογιστικές τεχνικές της γεωπονικής επιστήμης και τις προδιαγραφές της ολοκληρωμένης καλλιέργειας. Επιλέγονται νεαρά δενδρύλλια, εμβολιασμένα πάνω σε αγρέλι και φυτεύονται σε καθορισμένες θέσεις και αποστάσεις, σε σειρές.

06122011601

Ελαιόκαρπος

 

Η ζωή και η καλλιέργεια των ελαιοδένδρων μας

Για πέντε έτη τα παρακολουθούμε να αναπτύσσονται, το έκτο έτος γιορτάζουμε για τους πρώτους καρπούς που μας προσφέρουν και για όλη την διάρκεια της ζωής τους και της δικής μας ζωής, φροντίζουμε για την υγεία τους:

  • Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (βάψιμο κορμών με διάλυμα βορδιγάλειου πολτού - βιολογικό προϊόν)
  • Όταν και όπου οι αναλύσεις εδάφους το προστάζουν, προσθέτουμε ανόργανα στοιχεία και οργανική ουσία
  • Επαγρυπνούμε με προληπτικά συστήματα προστασίας για την απομάκρυνση τυχών παθογόνων από τα δένδρα και τους καρπούς
  • Κλαδεύουμε σωστά και στην κατάλληλη εποχή και πάντα φροντίζουμε για την άμεση επούλωση των πληγών που αναπόφευκτα δημιουργούνται
  • Εξουδετερώνουμε τους «κακούς εχθρούς» Πυρηνοτρήτη, Δάκο, Ρυγχίτη, Φλοιοτρίβη

21042012661

Βάψιμο κορμών με διάλυμα βορδιγάλειου πολτού (βιολογικό προϊόν), που παρέχει φυτοπροστατευτική δράση και διατηρεί υγιή και ικανά τα ελαιόδενδρα για παραγωγή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου γεωπονικό geoponiko®.

07112011579

Επικάλυψη τομών με προστατευτικό υλικό επούλωσης πληγών

img 4826

Ανθοφορία σε ελαιόδενδρο

 

Περιποίηση της Κόμης - Ομορφιά & Παραγωγικότητα

Τα είδη κλαδέματος που δέχεται ένα ελαιόδενδρο, κατά τη διάρκεια της ζωής του όπως, το κλάδεμα μόρφωσης, το κλάδεμα καρποφορίας, το κλάδεμα ανανέωσης και το κλάδεμα αναγέννησης, είναι η απόρροια της τεχνογνωσίας και της αγάπης του κλαδευτή προς το λιόδενδρο.

05112011552

Ελαιόδενδρο σε πλήρη παραγωγή, λίγο πριν την έναρξη της συγκομιδής

 

Η τεχνική κλαδέματος που εφαρμόζουμε διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, την καλλιεργούμενη ποικιλία, τον δυναμισμό του ελαιοδένδρου αλλά ανάλογα και με τον τρόπο συγκομιδής που θα ακολουθήσουμε.

Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η εποχή κλαδέματος! Τα ελαιόδενδρά μας κλαδεύονται, πάντα και μόνο όταν καρπίσουν, κατά την εποχή της συγκομιδής του ελαιοκάρπου. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, μειώνουμε το κόστος συλλογής του καρπού και αξιοποιώντας στο έπακρον τον μηχανικό εξοπλισμό συλλογής, συλλέγουμε καρπούς αρίστης ποιότητας, την κατάλληλη εποχή.

05112011555

05112011558

Το ελαιόδενδρο κλαδεύεται και συγκομίζεται. Οι τρεις παραπάνω φωτογραφίες απεικονίζουν το ίδιο ελαιόδεντρο.

 

Συστήματα Προστασίας - Υγεία & Σωστή Ποιότητα

Η παραγωγή ελαιολάδου που χαρίζει υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή υγεία των ελαιοδένδρων. Η οικογενειακή μας εμπειρία, η επιστημονική μας κατάρτιση και η οικολογική μας συνείδηση, είναι γνώμονες επιλογής των σωστών συστημάτων προστασίας της ελαιοκαλλιέργειας από παθογόνους οργανισμούς (μύκητες, βακτήρια, έντομα). Κυρίως προληπτικά και με σκευάσματα φιλικά προς το οικοσύστημα, το φυτικό κεφάλαιο και τους καρπούς προβαίνουμε σε αντιμετώπιση των παθογόνων οργανισμών, πάντα στον πλέον κατάλληλο χρόνο.

04112011543

Επίσκεψη στους ελαιώνες για παρακολούθηση της πορείας της καλλιέργειας

giagia

Επίσκεψη της γηραιάς Αναστασίας Νικολογιάννη στους οικογενειακούς ελαιώνες κατά την εποχή της συλλογής ελαιοκάρπου

 

Όταν οι κόποι ανταμείβονται
Συγκομιδή, Διαλογή & Επεξεργασία Ελαιοκάρπου

Η παραδοσιακή μέθοδος συλλογής του ελαιοκάρπου – η τρίποδη σκάλα και η συλλογή με τα χέρια – έχει παραχωρήσει την θέση της στην μηχανική συλλογή. Έτσι ο καρπός, συλλέγεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα, την κατάλληλη χρονική περίοδο και το κυριότερο, η συγκομισθείσα ποσότητα οδηγείται καθημερινά στο ελαιοτριβείο γεγονός, που διατηρεί την ποιότητα του ελαιολάδου γεωπονικό geoponiko® υψηλή.

 

05112011564

Μηχανική συλλογή ελιάς με ραβδιστικό μηχάνημα από τον έμπειρο γεωπόνο κ. Σωτήρη Κ. Νικολογιάννη

04112011542

Τραπέζι ελαιοσυλλογής

06112011569

06112011572

Η σοδειά στο τέλος μίας κουραστικής αλλά αποδοτικής ημέρας είναι έτοιμη να μεταφερθεί αυθημερόν στο ελαιοτριβείο

Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται Μόνο με Μηχανικές Μεθόδους με την διαδικασία «Εξαγωγή εν Ψυχρώ» Θ<26ºC στo πιστοποιημένο ελαιοτριβείο των αδελφών Πρίφτη, με ISO 22000 και υπογραφή EL 40 177. Το προϊόν μας, αγνό, χρυσοπράσινο, θρεπτικό και βραβευμένο είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο γεωπονικό geoponiko®

 

Από την παραγωγή στην Ωρίμανση & την Κατανάλωση

Ο πράσινος χρυσός γεωπονικό geoponiko®, αναπαύεται σε ανοξείδωτα δοχεία, καθαρίζει φυσιολογικά μέσα σε αυτά και μετά από μικρό χρονικό διάστημα, διαυγής, εύοσμος, γευστικός και γεμάτος με όλα τα οργανοληπτικά του στοιχεία, συσκευάζεται και διατίθεται στην αγορά.

oil

Για να εξασφαλιστεί η διατηρησιμότητα του βραβευμένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου γεωπονικό geoponiko®, επιλέξαμε η συσκευασία που θα φτάσει σε όλους εσάς, τους λάτρεις του καλού ελαιολάδου, να είναι γυάλινη. Μέσα στην σκουρόχρωμη γυάλινη συσκευασία, η γεύση και τα πικάντικα οργανοληπτικά στοιχεία του ελαιολάδου μας, φτάνουν σε εσάς και συντροφεύουν ιδανικά κάθε σας γεύμα.

olives-photo1

Το φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο γεωπονικό geoponiko, φτάνει σε εμάς από την ανοξείδωτη χοάνη εξαγωγής του ελαιοτριβείου και μας προκαλεί με την όψη και το άρωμά του για μία πρώτη δοκιμή

 

Μια δοκιμή πείθει για την βραβευμένη γεύση και ποιότητά του!

 

award